FAQ

 

Vilka portokostnader tillkommer?
Portokostnaden är 15 kr per bok.

 

Betalningssystem

Faktura
Du kan nu välja att få faktura genom Kreditor! Du får en faktura som du betalar inom tio dagar efter att du fått böckerna. Fakturan är enkel att betala via t.ex. din internetbank.

Kortbetalning
Du kan även välja att betala med VISA, MasterCard eller Dinerscard. Handla som vanligt och välj detta alternativ när du kommer till kassan. Du gör köpet hos Pay & Reads säkra server. Om du får en pop-upruta som säger att du går till en icke-säker sida så beror det på att du återgår till vår webshop. Köpet är då redan genomfört. Alla kortuppgifter skickas alltid krypterat!

 

Vad är samlarex?
Samlarex är tidningar och album som endast finns kvar i ett fåtal ex, därför så säljs det till ett högra pris, då dessa är ovanliga.

 

Varför kan jag inte köpa Epix album i bokhandeln?
Den vanliga bokhandlen (även stora kedjor som Akademibokhandeln eller Åhléns) har aldrig varit särskilt intresserad i vuxenserier eller smala serier överhuvudtaget, inte ens under vuxenseriernas ”förlovade 80-tal”. Numera är det hopplöst. Bokhandeln håller sig givetvis med storsäljare som Asterix eller Rocky. Även en del smala serier kan slinka med på nåder hos vissa bokhandlare, förutsatt att de säljs in via ett större förlag (t.ex. från Ordfront). Men Epix är ett för litet förlag för att kunna sälja in sina serier.
Ärligt talat: om jag vore bokhandlare skulle jag idag nog inte heller ta in Epix och de andra småförlagens serier. De är klart olönsamma, i synnerhet i dagens serieklimat, och bara tar upp plats där man kunde ha en kokbok, en deckare, eller en Tintin.
Men om det finns en bokhandel där du bor, kan du gå in där och beställa våra böcker. Det händer att kunder gör det. Vilket pris bokhandeln sedan kommer att ta för boken du beställt vet jag inte.
Under 80-talet fanns det rätt många seriebokhandlare som givetvis hade samtliga våra serier. I början av 90-talet missbrukade dock tidningsdstibutören Tidsam (som ägs av främst Bonnier och Egmont) sitt monopol och både tog kål på samtliga existerande vuxenserietidningar, och såg till att inga småförlag skulle ha en chans att starta nya vuxenserietidningar någonsin igen.
Detta knäckte snart även bokmarknaden för vuxenserier, och därmed försvann de flesta seriebokhandlare. De få som lyckats överleva massdöden borde åtminstone ha de nya titlarna från Epix.
Därför kommer även framöver de flesta av Epix böcker för det flesta människor bara finnas att köpa i Epix nätshop.

 

Varför kan jag bara köpa Epix nya album direkt från Epix och i seriebutiker, men inte hos Adlibris och andra näthandlare?
Det beror på att sedan biblioteken gått över till att köpa in majoriteten av sina böcker via Adlibris, har biblioteken köpt in praktiskt taget noll böcker från Epix. Småförlagens böcker drunknar helt enkelt i Adlibris under alla Bonniers- och Egmontböcker. För att råda bot på det har Epix tecknat ett avtal om exklusivitet med Bibliotekstjänst. BTJ är en kanal till biblioteken som fortfarande presenterar böcker från både små och stora förlag på någotsånär jämlika villkor. Därför dröjer det några månader innan Epix nya böcker släpps även till den övriga näthandeln.

 

Hur paketeras albumen?
Enstaka album skickas i stöttåliga kartongkuvert. Upp till ca 5-7 album skickas i vikbara wellpappkartonger som är specialtillverkade för just bokförsändelser. Större beställningar paketeras i starka pappkartonger, med stötdämpade material (tidningar eller skumplast) mellan böckerna och kartongväggarna.

 

Leverans
Böckerna levereras med brev (gäller små försändelser under 2 kg) eller med Postpaket. Titlar som vi inte kan leverera restnoteras inte. Men vi kontaktar dig om du vill ha en annan bok istället, eller pengarna för den utgångna boken tillbaka.

 

Hur gör jag om jag ångrar mig och inte vill ha böckerna jag beställt?
Kan jag få böckerna till påsyn innan jag bestämmer min?
Din beställning är bindande. Du kan inte beställa böckerna till påsyn. Om du inte tycker att beskrivningen av boken på vår sajt är tillräckligt uttömmande, rekommenderar vi att du beställer boken via en bokhandlare. Då kan du titta i boken hos bokhandlaren. Vi kan tyvärr inte erbjuda den servicen med postorder.

Du kan givetvis ångra dig inom fjorton dagar från det att du mottagit varan och skicka tillbaka din beställning i oöppnad förpackning, Vi gör en återbetalning för de returnerade varorna till dig när vi mottagit returen.

Maila i sådana fall information om ditt fakturanummer, din bank eller postgiro och ditt kontonummer till epix.bok@outlook.com och meddela vilken/vilka böcker du kommer att returnera. Returadressen är:

Epix
Birger Jarlsgatan 119 bv
113 56 Stockholm

Debiterade frakt och avgifter till dig återbetalas inte när det gäller ångerretur. Returporto från dig till Epix enligt Postens portotabell betalas av kunden när det gäller ångerretur.

 

Hur gör jag om boken är skadad? (Returrätt)
Böckerna och tidningarna bör vara i nyskick, eftersom de kommer från vårt lager. En del titlar har dock varit med om flera lagerflyttar, så enstaka exemplar kan ha smärre lagerskador (lite stuk i en hörna eller mindre stresslinjer vid ryggen). Detta gäller i synnerhet för våra äldre titlar. Vi är sannolikt Sveriges enda förlag där du fortfarande kan få böcker som är äldre än max 5 år!

Vi ersätter enbart inkompletta eller mycket allvarligt skadade exemplar. I dessa fall ersätter vi givetvis dina portoutgifter.

Paket som blivit förstörda i posten ersätter vi också, men bara om du kan uppvisa ett intyg från posten att paketet blivit förstört i postgången.

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta vår kundtjänst omgående på epix.bok@outlook.com. Vid reklamation skickar vi dig en ny bok utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att boken finns tillgänglig.

Kan vi inte ersätta dig med en ny bok gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta boken i retur. Vi ersätter i givetvis dina portoutlägg för retur av en defekt bok.

Defekten ska anmälas till Epix senast 10 dagar efter att varan mottagits.

 

Allmänt
Epix säljer böcker via internet till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning i Sverige. För att handla hos oss måste du vara myndig.
Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Genomförd beställning innebär att du samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister. Se vår information om behandling av dessa uppgifter här.

There be parties
randomness